piątek, 4 marca 2016

Porady Babci

Gotowanie ryżu
Zachowa śnieżną biel i nie rozgotuje się, jeżeli dodasz do wody kilka kropelek soku z cytryny lub odrobinę kwasu cytrynowego. Aby ryż  nie przywarl do garnka, zaraz po wrzuceniu  na wodę energicznie zamieszaj go łyżką.

Chcesz aby zupy były mniej kaloryczne - zamień śmietanę  na jogurt naturalny.

3 komentarze:

  1. Choćbym nie wiem, jak długo ryż mieszała, zawsze przyklei mi się do dnia, dlatego kupuję ten w torebkach, choć wiem, że to ne do końca jest dobre. Śmietanę zastąpiłam jogurtem, a jogurt chudym mlekiem.

    OdpowiedzUsuń
  2. pewnie nie odpowiednio duzo lejesz wody do garnka ja gotuje zawsze w duzej ilosci

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Też dużo leję, nawet do tego w torebkach.

      Usuń