Gotowanie ryżu
Zachowa śnieżną biel i nie rozgotuje się, jeżeli dodasz do wody kilka kropelek soku z cytryny lub odrobinę kwasu cytrynowego. Aby ryż nie przywarl do garnka, zaraz po wrzuceniu na wodę energicznie zamieszaj go łyżką.
Chcesz aby zupy były mniej kaloryczne - zamień śmietanę na jogurt naturalny.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Zmarła Basia Pawlak
Właśnie przeczytałam na FB że zmarła Basia Pawlak nasza blogowa koleżanka. Trudno mi powstrzymać łzy była ze mną na blogu przez tyle lat...
-
W Pamięci ciągle żyją chociaż nie ma Was z Nami fizycznie to ciągle jesteście obok chociaż Was nie widzimy To wy tu zawsze jesteście obok ...
-
Zdrowych Spokojnych Rodzinnych Świąt Wielkanocnych smacznego jajka wiosennego słoneczka na twarzy
-
Kilka dziewczyn prowadzi różnie Wymianki ja chyba tez wpadłam w nałóg Wymiankowy i tak pomyślałam możne jeszcze ktoś się znajdzie i będzi...
Choćbym nie wiem, jak długo ryż mieszała, zawsze przyklei mi się do dnia, dlatego kupuję ten w torebkach, choć wiem, że to ne do końca jest dobre. Śmietanę zastąpiłam jogurtem, a jogurt chudym mlekiem.
OdpowiedzUsuńpewnie nie odpowiednio duzo lejesz wody do garnka ja gotuje zawsze w duzej ilosci
OdpowiedzUsuńTeż dużo leję, nawet do tego w torebkach.
Usuń