Gotowanie ryżu
Zachowa śnieżną biel i nie rozgotuje się, jeżeli dodasz do wody kilka kropelek soku z cytryny lub odrobinę kwasu cytrynowego. Aby ryż nie przywarl do garnka, zaraz po wrzuceniu na wodę energicznie zamieszaj go łyżką.
Chcesz aby zupy były mniej kaloryczne - zamień śmietanę na jogurt naturalny.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Kartki wielkanocne 2024/2
Kolejne kilka sztuk powstało.... Trochę trudno mi znaleźć czas na działanie bo życie ciągle rzucać nie przestaje cegiełek mi pod nogi. Nie...
-
W Pamięci ciągle żyją chociaż nie ma Was z Nami fizycznie to ciągle jesteście obok chociaż Was nie widzimy To wy tu zawsze jesteście obok ...
Choćbym nie wiem, jak długo ryż mieszała, zawsze przyklei mi się do dnia, dlatego kupuję ten w torebkach, choć wiem, że to ne do końca jest dobre. Śmietanę zastąpiłam jogurtem, a jogurt chudym mlekiem.
OdpowiedzUsuńpewnie nie odpowiednio duzo lejesz wody do garnka ja gotuje zawsze w duzej ilosci
OdpowiedzUsuńTeż dużo leję, nawet do tego w torebkach.
Usuń